Taşın altına elimizi birlikte koyalım

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) iş birliğiyle düzenlenen İstanbul Mesleki Eğitim Zirvesi’ne katılan Bakan Tekin, güçlü mesleki eğitimin öğrencileri istihdama hazırlayacağını ve ekonomik iş gücü piyasalarına cevap vereceğini söyledi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde yayınlanan PISA 2022 raporu hakkındaki eleştirilere de dikkat çeken Bakan Tekin, şöyle konuştu:

DAHA İYİSİNİ YAPMAK İÇİN ÇABA SARF EDECEĞİZ
“Son 21 yılda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her yıl genel bütçeden en büyük pay eğitime ayrılıyor. Bakanlık olarak bizler de müfredatı revize ederek, öğretmenlerimizin özlük haklarını, okulların fiziki ortamlarını iyileştirerek, mesleki ve teknik eğitimi yeniden ayağa kaldırarak toplumun her ferdi için yüksek kalitede eğitim imkânı sunarak ülkemizi örnek gösterilen konuma getirdik. Kamuoyunda PISA 2022 sonuçlarının ardından eğitimle ilgili oluşan negatif algı hakkında da birkaç şey söylemek istiyorum. Eğitim, ‘artık mükemmel noktaya geldik, yapacak bir şeyimiz yok’ denilecek bir alan değil. Her noktada daha iyisini yapmak zorundayız. Bizler de daha iyisini yapmak için çaba sarf edeceğiz. Ayrıca fiziki öğrenme ortamlarıyla ilgili PISA raporunda “Türkiye’nin fiziki ve sosyal öğrenme ortamları şu an OECD ortalamasından daha iyi durumda” deniliyor. Çok fazla eleştiri olduğu için bunu da paylaşmak istedim. Okullarımızın fiziki ortamlarının sürekli güçlendirildiği uluslararası ortamlarda sürekli teyit ediliyor.

ADIMLARIMIZ ULUSLARARASI CAMİADA TAKİP EDİLİYOR
Mesleki eğitim veren toplamda 75 bin okulumuz var. 2013 yılında ortaya çıkan proje okul kavramıyla okulları daha hızlı revize edilebilen yapılara dönüştürmeye çalıştık. Bunu yaparken de sektörün bizden beklentilerini karşıladık. Ayrıca onlara proje okulların müfredatlarını birlikte yapmayı teklif ettik. Özellikle mesleki ve teknik eğitimde attığımız bu adımlar uluslararası camiada takip ediliyor.

SEKTÖRDEN GELECEK HER KATKIYA AÇIĞIZ
Düzenlenen bu zirvede birçok sektör temsilcisi bulunuyor. Onlara çağrım var. Gelin mesleki eğitimde taşın altına elimizi birlikte koyalım. Buyurun gelin, tüm işleri birlikte yapalım. İstediğiniz her türlü yeniliğe varız. Yeni okullar açmak ya da mevcut meslek liselerinin ve mesleki eğitim merkezlerinin revizyonunu yapmak gibi konular hakkında sektörden gelecek her türlü katkıya açığız. Karşılığında bu okullarda yetişen çocukların istihdamı hakkında sizlerden sadece taahhüt istiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir